Wie ben ik
Informatie
Foto's
Contact
Happy Home


bus


De opvang die ik bied is kleinschalig en huiselijk. Waarbij voor mij rust, regelmaat en het zich ‘thuis’ voelen voor kind en ouders voorop staan! Ook een belangrijk aspect vind ik het lekker buiten zijn voor kinderen en daar zijn we dan ook regelmatig te vinden. Een boodschap doen, een bezoekje aan een speeltuin of de kinderboerderij of gewoon een stukje wandelen zijn al echte uitjes voor de kinderen.

Om een klein beetje een indruk te geven van de dagindeling (hoewel die voor sommige kinderen afwijkt!) volgt deze hier:
7.30-8.30 u Kinderen worden gebracht. Kleine overdracht van bijzonderheden.
+/- 10.00 u Drinken + fruit eten + koekje
+/- 12.00 u Middagmaaltijd

Middagdutjes voor de kleintjes en de wat ‘grotere’ kleintjes die wakker blijven wordt een rustmoment aangeboden d.m.v. boekjes lezen, kleuren of even tv kijken en lekker knuffelen.

+/- 14.30 u Kleintjes uit bed en aankleden. Lekker wakker worden met een beker drinken en een koekje.
v.a. 17.00 u Kinderen worden weer opgehaald door hun ouder(s)/verzorger(s).

Dit zijn de vaste elementen van de dag en die worden tussentijds opgevuld door knutselen, buiten spelen, puzzelen, liedjes zingen, dansen maar wordt er aangesloten bij de behoefte van het kind! Ik probeer ze wel te stimuleren om deel te nemen aan de diverse activiteiten zodat de kinderen voldoende prikkels krijgen voor een gezonde ontwikkeling. Tijdens vakanties gaan we er nog wel eens op uit en als daar kosten aan verbonden zijn vraag ik aan de ouders een bijdrage hierin. Voor ‘grote’ uitstapjes wordt altijd eerst toestemming gevraagd!

De kinderen worden verschoond naar behoefte en niet op een vast tijdstip. Luiers en doekjes zitten niet inbegrepen zo ook niet zuigelingenvoeding en/of dieetvoeding. Verder is alles inbegrepen, zoals de middag maaltijd, fruit, drinken en de diverse versnaperingen.

De opvang valt onder de gastouderopvang wat wil zeggen dat ik ben aangesloten bij een gastouderbureau, Happy Home. Dit maakt dat u als ouder aanspraak kunt maken op kinderopvangvergoeding via de belastingdienst. Waardoor de daadwerkelijke kosten aanzienlijk dalen.
De opvang kan plaatsvinden tussen 7.30 en 18.30 uur maar in overleg kan hiervan altijd afgeweken worden.
Kosten voor de opvang bedragen € 4,50 voor de gastouder en € 0,90 voor het gastouderbureau. Over het totaal van deze kosten € 5.40 is kinderopvangvergoeding terug te vragen!

© Webmaster: RWA Ras